Fyrre

Bij The Walrus & The Carpenter vind je een boel oesters, super fijn gecombineerd met bier, bubbels, wijn of een cocktail. Denk daarbij een uitgebreide finger-food kaart, die perfect matcht bij de zilte zee.
Ook hebben ze verse visburgers, Surf & Turf en grote plateau’s fruit de mer, voor als je wat minder van oesters houdt.

Walter’s

Walter Woodbury vertrok in 1851 op 17-jarige leeftijd als pionier naar Australië, op zoek naar goud. Dat vond hij niet. Wel belandde hij in Nederlands Indië, waar hij als één van de eersten het eiland Java uitgebreid fotografeerde. Als pionier in de Javastraat opent Walter’s Bar zijn deuren op nummer 42. Je kan er op elk moment van de dag binnenvallen voor een kop koffie, lunch met verse sappen, een borrel of diner. De kaart is even divers als het aanbod in de Javastraat zelf.

Bar Basquiat

Een bar geïnspireerd op het turbulente leven en de prachtige werken van van de kunstenaar Jean-Michel Basquiat… Geheel in stijl mét het welbekende kroontje die je overal terug vindt is dit weer een bijzondere aanwinst voor Oost. Van vroeg tot (errug) laat kan je hier terecht! Je vindt Bar Basquiat in de Javastraat op het hoekje van de Sumatrastraat.

Binnen hangt er een heerlijke "arty" New Yorkse vibe, met neon teksten, blauw, wit en rood licht. In de zomer kun je buiten chillen op het enorme zonovergoten terras. En oja, ’s avonds gaan de heaters aan, dus is het hier ook nog prima vertoeven!

Psst… deze bar behoort tot de Drie Wijzen familie uit Oost die onder andere ook Bar Bukowski, De Biertuin, Cafe Kuijper, Cafe Maxwell, Louie Louie en Smokin’ Barrels hebben neergezet in Oost!

Fondue Oost

Waar nu de biercafe’s vol burgers en kippetjes van het spit uit de grond schieten als paddestoelen, vinden ze bij James dat er wel eens wat minder aandacht op vlees mag zijn. Viva la Vega dus, maar als ik je dat nu niet had verteld… wedden dat je het niet eens had gemerkt?

De kaart staat namelijk vol met overheerlijke gerechten, en menig man is al gezwicht voor die ultiem lekkere burger zonder het vlees te missen. Ideaal! Daarnaast is de bar echt om dor een ringetje te halen! Check ook even de ganzen-biertap, het rariteitenkabinet bij de ingang en gouden bestek… it’s all in the details!

Het terrasje in de zon heeft een fijne Franse flair waar je tot laat heerlijk zit met (ik noem maar) een rababarber cocktail. James is het broertje van bar Walter’s aan de overkant!