Drovers Dog 1

Laid-back, dat is de perfecte manier om deze heerlijke plek te beschrijven. Opgezet door Australische mannen en met inmiddels twee toffe vestigingen in Oost. DE plek waar je geweest moet zijn voor de allerlekkerste Aussie-style brunch, lunch, drinks en diner!

Fyrre

Bij The Walrus & The Carpenter vind je een boel oesters, super fijn gecombineerd met bier, bubbels, wijn of een cocktail. Denk daarbij een uitgebreide finger-food kaart, die perfect matcht bij de zilte zee.
Ook hebben ze verse visburgers, Surf & Turf en grote plateau’s fruit de mer, voor als je wat minder van oesters houdt.

Walter’s

Walter Woodbury vertrok in 1851 op 17-jarige leeftijd als pionier naar Australië, op zoek naar goud. Dat vond hij niet. Wel belandde hij in Nederlands Indië, waar hij als één van de eersten het eiland Java uitgebreid fotografeerde. Als pionier in de Javastraat opent Walter’s Bar zijn deuren op nummer 42. Je kan er op elk moment van de dag binnenvallen voor een kop koffie, lunch met verse sappen, een borrel of diner. De kaart is even divers als het aanbod in de Javastraat zelf.

Bar Basquiat

Een bar geïnspireerd op het turbulente leven en de prachtige werken van van de kunstenaar Jean-Michel Basquiat… Geheel in stijl mét het welbekende kroontje die je overal terug vindt is dit weer een bijzondere aanwinst voor Oost. Van vroeg tot (errug) laat kan je hier terecht! Je vindt Bar Basquiat in de Javastraat op het hoekje van de Sumatrastraat.

Binnen hangt er een heerlijke "arty" New Yorkse vibe, met neon teksten, blauw, wit en rood licht. In de zomer kun je buiten chillen op het enorme zonovergoten terras. En oja, ’s avonds gaan de heaters aan, dus is het hier ook nog prima vertoeven!

Psst… deze bar behoort tot de Drie Wijzen familie uit Oost die onder andere ook Bar Bukowski, De Biertuin, Cafe Kuijper, Cafe Maxwell, Louie Louie en Smokin’ Barrels hebben neergezet in Oost!

Ijs van Oost

Op een warme dag aan het snakken naar wat lekker verkoelends? Midden in de Javastraat vind je het super fijne ijszaakje IJs van Oost! Eigenaar Hicham opende zijn zaak in 2014 en met zijn passie voor lekker ijs was dat een schot in de roos, weer zo’n leuke nieuwe plek in de straat! Al het ijs maakt hij uiteraard zelf in de winkel.

Plof na een flinke boodschappensessie in de straat even neer op het fijne terrasje, en als je niet zo van ijsjes houdt (kan ik me niet voorstellen, maar goed) dan zit je hier ook prima met een kopje koffie en een chocolaatje. Want check ook zeker even de wand vól met bijzondere plakken chocolade. Daar gaat menig vrouwen (en wellicht ook mannen-) hart sneller van kloppen!

Fondue Oost

Waar nu de biercafe’s vol burgers en kippetjes van het spit uit de grond schieten als paddestoelen, vinden ze bij James dat er wel eens wat minder aandacht op vlees mag zijn. Viva la Vega dus, maar als ik je dat nu niet had verteld… wedden dat je het niet eens had gemerkt?

De kaart staat namelijk vol met overheerlijke gerechten, en menig man is al gezwicht voor die ultiem lekkere burger zonder het vlees te missen. Ideaal! Daarnaast is de bar echt om dor een ringetje te halen! Check ook even de ganzen-biertap, het rariteitenkabinet bij de ingang en gouden bestek… it’s all in the details!

Het terrasje in de zon heeft een fijne Franse flair waar je tot laat heerlijk zit met (ik noem maar) een rababarber cocktail. James is het broertje van bar Walter’s aan de overkant!

Gallizia / Gallizia Deli

Mocht je inmiddels wel een beetje klaar zijn met de Bier- en Burger tenten… dan zou ik toch maar eens een keer een uitje naar de Javastraat maken. Bij Gallizia doen ze het namelijk even helemaal anders.

Een fantastisch interieur? Check. De lekkerste wijntjes die je je maar kunt voorstellen? Check. Super goed & gezellig personeel? Dubbelcheck! Ohja, en dan de menukaart.. daar ga je echt spontaan van watertanden, want die is gevuld met de lekkerste Italiaanse hapjes en gerechten.

Eigenaar Tom Gallizia is zelf Italiaans, en importeert al jaren Italiaanse wijnen en producten. Meenemen naar huis? Neem al het lekkers vanuit de Gallizia Deli mee!

Pompstation

Pompstation staat bekend in Amsterdam om zijn bijzondere juicy steaks, sfeervolle ambiance, live muziek en mooie wijnkaart.

Ons vlees is waar mogelijk afkomstig uit de buurt, en van echte Hollandse melkkoeien. We hebben in het Parool afgelopen jaar een 2e plek gehaald in de Amsterdamse Steak test, Steak Tartare test en de Hamburgertest; deze gerechten staan vast bij ons op de kaart!

Onze vrouwelijke chef kok, Karijn Molema, is afkomstig uit Nieuw Zeeland en haar internationale achtergrond proef je goed terug in onze gerechten; haar creatieve gerechten zijn onder meer terug te vinden op onze wisselende seizoenskaart. Ook hebben we veel speciale vegetarische gerechten; dus hou je niet van vlees kun je toch bij ons terecht!

Voor de wijnliefhebbers bieden wij prachtige wijnen voor een schappelijke prijs; als 1 van de weinige restaurants rekenen wij een vaste opslag van 20 euro per fles (vanaf 10 euro inkoop); waardoor de fles niet onnodig duur wordt!

Onze live muziek is bedoeld als achtergrondmuziek; en zorgt voor een heerlijke vibe. De wekelijkse live muziek is geprogrammeerd van donderdag t/m zondag. Op zondag zijn we geopend vanaf 17:00 uur en hebben wij singer-songwriter sunday!

Bij Pompstation kun je vanaf 17:00 uur terecht voor een drankje aan de bar en vanaf 18:00 uur voor een heerlijk diner. Wij zijn in de weekenden tot 3:00 uur geopend, dus ook voor een borrel, feest, huwelijk of bedrijfsevent ben je bij ons aan het goede adres! Voor de mogelijkheden voor het houden van een event bij ons, vul het groepsformulier op onze website in en wij komen gelijk bij u terug!